WADDENZEE EN EILANDEN

De Waddenzee laat op heel eigen wijze zien hoe natuur, planten en dieren zich steeds maar weer aanpassen aan de dagelijks wisselende omstandigheden op het wad. Daar waar zoet rivierwater zich mengt met het zoute zeewater en processen als het getij, wind en het afzetten van zand en slik nog voorkomen, vind je vernuftig aangepaste planten en dieren.
Door haar vele gezichten biedt de Waddenzee aan een wonderlijke variëteit van planten en dieren een plek om
te leven, te broeden, te zogen, op te groeien, te ruien of te rusten.
De manier om het Wad te beleven is droogvallen. Lopen over de zeebodem die net nog niet in zich was en binnen een uur ook weer verdwijnt. Van garnaal tot mossel, er is van alles te zien en te ontdekken op de zandbank. Wij laten u graag zien wat er zoal op het Wad leeft en groeit.

De Waddeneilanden, van Texel tot Schiermonnikoog het voelt als thuiskomen.

Texel, Oudeschild; een vissershaven op het grootste waddeneiland, Texel staat bekend om Ecomare en haar mooie door de prachtige natuurgebieden (waaronder de Slufter) fietsroutes. Ook zijn er vele (Jutters-) musea op het eiland te vinden.

Vlieland, Oost-Vlieland; een haven gelegen aan het strand en de duinen, een mooie wandeling van 15 min. brengt u in het pittoreske (en tevens enige) dorpje van Vlieland. Het wandelen door de eindeloze duinen maakt dit auto-luwe eiland zo bijzonder.

Terschelling, West-Terschelling; het eiland van gezelligheid en combinatie met natuur en rust. Het breedste strand van Europa ligt hier naast de haven. De Brandaris is het middelpunt van West-Teschelling, de ideale start voor een fietstocht over het mooie eiland.

Ameland, Nes; op een paar minuten lopen van de haven ligt het fantastische dorpje Nes. Nes staat bekend om het gezellige shoppen en haar warme bruine kroegjes. Ook fietsen en wandelen zijn hier goed mogelijk.

Schiermonnikoog, Schiermonnikoog; voor de natuurliefhebbers een schitterend eiland, het enige eiland waar we in de haven droogvallen. Doordat de vaargeul richting de haven erg ondiep is, is het altijd weer een avontuur om richting Schiermonnikoog te gaan.​